Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Unitas’30 E1 speelt goede wedstrijd bij Ajax

Unitas’30 E1 speelt goede wedstrijd bij Ajax

Zaterdag 10 augustus was de E1 van Unitas uitgenodigd bij Ajax om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen Ajax E3. De wedstrijd zou plaats vinden op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam.

De dag begon vroeg 6:45 uur aanwezig bij Unitas, gezamenlijk omkleden. Unitas had gezorgd voor compleet nieuwe tenues en trainingspakken, zodat we met een goede indruk naar Amsterdam  toe konden. We waren er om half negen en kwamen gelijk al een paar bekende spelers tegen(o.a. Siem de Jong). Bespreking in de Frank Rijkaard kleedkamer, en daarna het veld op voor de warming-up.
Ajax begon gelijk hun spelletje te spelen snelle combinaties en veel bewegen. Bij ons was iedereen nog een beetje onder de indruk, maar door ijzersterk verdedigen van Mees Loos werd de weg nog niet gevonden naar het doel. Na een kleine 10 min een bal van richting verandert  1-0 achter. Jammer niets aan te doen. Ajax creeerde nog wat meer kansen, maar onze keeper  Jordy Tromp hield alles tegen met snelle reflexen. De middenvelders hadden het zwaar, er werd veel  gelopen, maar Rohan Sonneveld was toch weer van het storen en weer de opbouw verzorgen. 2-0 het moest ervan komen. Rust! Even op adem komen en de spanning ervan afgooien.

In de tweede helft begon Ajax weer te combineren, maar het viel niet mee om er door heen te komen met Bart van Sprundel rechts in de verdediging die voor niemand opzij gaat. Op het middenveld begint het beter te draaien met Remco Verstrepen op de rechterkant die met goede voorzetten komt,  Amine Benthami komt er met zijn acties steeds beter uit en  ook Justin Sep weet zich zelf beter vrij te krijgen en paasjes te verdelen. Toch door mooi voetbal weet Ajax 2 goed uitgespeelde doelpunten te maken. 4-0 achter. Maar er kwamen kansjes. Jerom Mathon onderschept de bal op de linkerkant en zet de sprint in. Met een genadeloos schot 4-1. De eer was gered.  Ajax zakte een beetje in en Unitas kreeg vleugels. Onze spits Sohayb El Battah wist zichzelf door zijn techniek vrij te spelen en stuitte een paar keer op hun keeper waardoor de bal in de lucht ging en daar stond Stan Verstrepen die de bal op de slof nam en er 4-2 van maakte. Ajax kwam niet meer in hun spel, waardoor dit de einduitslag was. Handjes schudden en allemaal nog een penalty. Douchen, nog even rondhangen, een glimp opvangen van wat voetbaliconen “Dennis Bergkamp”. En toen met een tevreden gevoel richting Etten-Leur.

Via deze weg willen wij ook de voetbalvereniging Ajax bedanken voor deze mooie ervaring en hopelijk dat we als verenigingen contact kunnen blijven onderhouden. Ook de spelers en trainers van Ajax E3 bedankt voor een prachtig en sportief spel.

Jongens van Unitas,  bedankt voor jullie harde werken als team waardoor deze dag onvergetelijk was!

Jack van Beers, Richard Teunissen, Gianni Tiebosch en Alex Sep

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten