Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Hoeveel ´Moedige Moeders´ heeft Etten-Leur? CDA thema-avond: Drugs is niet alleen een probleem van jongeren

Hoeveel ´Moedige Moeders´ heeft Etten-Leur? CDA thema-avond: Drugs is niet alleen een probleem van jongeren

Naar aanleiding van de uitzending van ZEMBLA afgelopen week op NED 2, waarin de GHB problematiek in West Brabant (en in Etten Leur) werd belicht graag aandacht voor de volgende bijeenkomst:

Drugsgebruik onder jongeren is een groeiend probleem. Al verschillende TV programma´s hebben aandacht besteed aan drugsproblematiek in Etten-Leur, zoals het programma Spuiten en Slikken van BNN en Undercover in Nederland van SBS6. En afgelopen donderdag heeft het documentaireprogramma Zembla van de VARA een reportage gemaakt over ‘Knock-out in Brabant’: “kan de verslavingszorg dit toenemende probleem aan?”.

Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg, maar kunnen zij deze taak wel aan? Zijn de scholen goed voorbereidt om met drugsproblematiek om te gaan? Veel ouders maken zich zorgen en hebben vragen, maar waar kunnen zij terecht?

Om op deze vragen antwoord te krijgen organiseert CDA Etten-Leur op donderdag 21 november een interactieve avond in de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur. Samen met Moedige Moeders, deskundigen en scholen wordt geprobeerd om de cultuur van ‘het achter de voordeur houden’ te doorbreken.

Interactieve avond

De opzet van deze interactieve avond is om met elkaar een discussie te voeren aan de hand van een aantal stellingen over drugsverslaving, -preventie en de gevolgen van drugs. In het publiek zitten ook mensen die dagelijks met deze problematiek te maken hebben.

De avond wordt ingeleid door de heer Spoorendonk, projectleider bij Taskforce Georganiseerde Criminaliteit B5. De heer Spoorendonk is deze avond ook de gespreksleider.

Mevrouw Talboom van Stichting Moedige Moeders vertelt over haar ervaringen als moeder van een verslaafd kind.

De heer Van Dongen en de heer De Wit zijn in Etten-Leur werkzaam als veldwerker bij Novadic-Kentron en als jongerenwerker bij Surplus. Vanuit hun expertise geven zij een kijk op drugsverslaving en jongeren.

De heer Scherpenhuijzen vertelt hoe de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur en het Munnikenheide College omgaan met scholieren en drugsproblematiek.

Tijdens en na afloop van deze avond kunnen ouders, schoolbestuurders, deskundigen, gemeenteraadsleden en andere deelnemers met elkaar in gesprek gaan. 

Uitgenodigd

Deze interactieve avond, op donderdag 21 november, wordt gehouden in de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (Stijn Streuvelslaan 42 in Etten-Leur). Vanaf 19.15 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom. De avond start om 19.30 uur en wordt rond 22.00 uur afgesloten

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten