Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Jeugdhulpcontracten gesloten met 5 van de grote aanbieders

Jeugdhulpcontracten gesloten met 5 van de grote aanbieders

In de regio West-Brabant West zijn contracten gesloten met Amarant, De Viersprong, GGZ Breburg, GGZ Westelijk Noord-Brabant en SDW voor de jeugdhulp in 2015. De gemeenten zijn nog in gesprek met Juzt om tot een contract te komen. Overige aanbieders kunnen zich vanaf vandaag melden voor deelname via een raamovereenkomst.  Met de contracten wordt de zorgcontinuïteit geregeld voor alle jeugdigen die hulp ontvangen en nodig hebben.

Contracten met maatwerk

Met Amarant, De Viersprong, GGZ Breburg, GGZ Westelijk Noord-Brabant en SDW zijn op 19 november maatwerkafspraken gemaakt over de dienstverlening die geboden wordt en over innovatie van de zorg in 2015. De gemeenten zijn nog in gesprek met Juzt over het sluiten van een contract.

Overige contracten

Vrijgevestigde aanbieders en aanbieders van buiten West-Brabant West kunnen hun dienstverlening in de regio aanbieden. Zij kunnen daartoe vanaf 19 november via een digitaal formulier een raamovereenkomst met de gemeenten sluiten.

Jeugdhulpcatalogus

Het jeugdhulpstelsel moet vernieuwen. De vraag van een jongere of ouder staat centraal – en niet het zorgaanbod. Als instrument om hiervoor te zorgen speelt in de contracten de jeugdhulpcatalogus een centrale rol. In samenwerking met aanbieders is in de catalogus het aanbod vereenvoudigd naar 14 zorgprofielen met samenhangende vormen van jeugdhulp. De aanbieders worden door de gemeenten straks niet beoordeeld op de diensten die zij aanbieden, maar op geboekte resultaten en maatschappelijke effecten. De inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de zorg, ligt straks bij de aanbieders.  Zij gaan met kinderen, hun ouders en de jeugdprofessional uit de toegang in gesprek om de beste zorg te leveren voor een kind.

Inkoop Regio West-Brabant West

Gemeenten krijgen van het ministerie € 80,8 miljoen om de jeugdhulp de organiseren. Een deel hiervan is bestemd voor niet vrij toegankelijke zorg. Aanbieders krijgen 96% van het budget dat zij in 2012 hadden.

 

In de regio West-Brabant West wordt de jeugdhulp gezamenlijk ingekocht door de gemeente Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk,  Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten