Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Een derde van de brabanders bereid zieke buur te verzorgen

Een derde van de brabanders bereid zieke buur te verzorgen

70% van de Brabanders welwillend tegenover geven van burenhulp

 

Nu vanaf 1 januari 2015 gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg, wordt ook een beroep gedaan op mensen uit de omgeving, zoals buren. Bijna 70% van de Brabanders staat positief tegenover het helpen van buurtgenoten. Dit uit zich vooral in het doen van (eenvoudige) huishoudelijke klussen en de zorg voor een zieke buur. De helft van de Brabanders is bereid hun buurtgenoot te helpen met een huishoudelijke klus. Daarnaast geeft een derde aan hun buur te willen verzorgen wanneer deze ziek is. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink en onderzoeksbureau Panelwizard Direct onder 1.000 respondenten.

 

Gelderlanders meest hulpvaardig, Brabander vaker hulpbehoevend

De meeste burenhulp wordt gegeven in de provincie Gelderland. Maar liefst 90% van de Gelderlanders is bereid hun buur te helpen. In Noord-Brabant ligt dit percentage lager. Een op de zes Brabanders geeft aan zelf hulpbehoevend te zijn en daarom niet te kunnen of willen helpen.

 

Hulpvragen plaatsen op Buurtlink

Stichting Buurtlink wil de hulp tussen Brabantse buurtgenoten graag stimuleren. Op de site www.buurtlink.nl kunnen Brabanders een hulpvraag plaatsen of reageren op oproepen. Per buurt is een overzicht te zien van gestelde hulpvragen. Het plaatsen of reageren op een hulpvraag is gratis.

 

Over Stichting Buurtlink

Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in hun buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid in Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland, en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

 

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten