Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Gratis je fiets graveren en registreren op 8 april

Gratis je fiets graveren en registreren op 8 april

Etten-Leur: Politie, gemeente Etten-Leur, NS en de Fietsersbond besteden de komende tijd extra aandacht aan het voorkomen van fietsendiefstal bij het treinstation. Ook willen ze de pakkans van fietsendieven vergroten. Daarbij hebben ze uw hulp nodig!

Er worden teveel fietsen gestolen bij het station in Etten-Leur. Per jaar doen ongeveer 120 mensen hiervan aangifte. Door middel van onder andere extra surveillance, de inzet van een lokfiets, opruimacties en een graveeractie hopen de samenwerkende partners fietsendiefstal terug te dringen.

 

Graveeractie woensdag 8 april op het Stationsplein

Op woensdag 8 april 2015 houden politie, gemeente en Fietsersbond van 12.00 uur tot 18.00 uur een actiemiddag op het Stationsplein. Ze geven dan voorlichting over hoe je fietsendiefstal kunt voorkomen. Ook zijn medewerkers van het graveerteam van het Centrum Fietsdiefstal aanwezig om uw fiets gratis te graveren en te registeren.

 

Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot: “Ik raad iedereen aan zijn of haar fiets te laten graveren. De graveeractie is hiervoor een mooie gelegenheid!  Vanuit het Centrum Fietsdiefstal horen we dat het graveren van fietsen werkt. Het is altijd heel vervelend als je geconfronteerd wordt met fietsendiefstel, maar als je fiets gegraveerd is en dus ook geregistreerd, is de kans groter dat deze wordt teruggevonden”.

 

Wat kunt u doen?

De politie surveilleert opvallend en onopvallend om fietsendiefstal tegen te gaan en fietsendieven op heterdaad te betrappen. Uw hulp is daarbij hard nodig.

Stalt u uw fiets bij het station, zorg er dan voor dat uw fiets goede sloten heeft en dat u de sloten ook goed gebruikt. Maak als het kan gebruik van een stalling.

Registreer uw fiets en laat een registratienummer in het frame graveren.

Ziet u, als reiziger of als omwonende, iets verdachts bij het station of betrapt u een fietsendief op heterdaad, bel dan direct 112. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de  verdachte persoon of personen en geef dit door aan de politie. Ook het maken van een foto van de verdachten kan een goed idee zijn. Blijf rustig en neem geen risico’s!

 

Zonder heler geen steler!

Koop geen gestolen fiets! U maakt zich dan schuldig aan heling en dat maakt u strafbaar. U kunt dit makkelijk voorkomen. Koop een tweedehands fiets bij voorkeur bij een erkende vakhandel. Vraag de fietsenmaker om het framenummer en een omschrijving van de fiets op de aankoopbon te vermelden of leg deze gegevens zelf vast.

Koopt u ergens anders een fiets, bijvoorbeeld bij een particulier? Bekijk de aangeboden fiets dan goed. Sommige kenmerken kunnen wijzen op diefstal, zoals een onleesbaar gemaakt(e) framenummer/postcode en sloten zonder sleutels.

Trek de fiets bovendien na. Dit kan:

– in het fietsdiefstalregister van het RDW: https://fdr.rdw.nl

– op de website www.stopheling.nl of via de speciale Stop Heling App. U kunt de app downloaden in de App Store, de Play store of op de website www.stopheling.nl

Vraag de verkoper zich te legitimeren. En vraag altijd om een aankoopbewijs of kwitantie met daarop het aankoopbedrag, framenummer, omschrijving van de fiets en legitimatienummer, naam en adres van de verkoper. Een eerlijke verkoper heeft hier geen problemen mee!

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten