Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Integrale handhavingsactie in Breda, Oosterhout en Etten-Leur

Integrale handhavingsactie in Breda, Oosterhout en Etten-Leur

Woensdag 22 april vond in Breda, Oosterhout en Etten-Leur een integrale handhavingsactie plaats. Hiervoor bundelden circa 30 medewerkers van de deelnemende gemeenten, politie, douane, arbeidsinspectie, inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant hun krachten. Met de integrale handhavingsactie is een belangrijke stap gezet in de nauwe samenwerking tussen gemeenten in het politiedistrict Baronie op het gebied van toezicht en handhaving.  

In totaal zijn 7 panden in Breda, 5 panden in Oosterhout en 6 panden in Etten-Leur bezocht. De actie is rustig verlopen

Gemeente Breda:

Bij een garagebedrijf is afval aangetroffen op het buitenterrein en wordt onderzocht of er een vergunning is voor de nieuwe uitbouw.

In een winkel met bovenwoning in het centrum is 2600 gram waterpijptabak in beslag genomen en maakt de Douane proces verbaal op.

 

Verder wordt bij verschillende zaken nog nader onderzoek gedaan naar mogelijk illegale medewerkers, naar brandveiligheid, geluidsoverlast en kamerbewoning en onrechtmatige bewoning (personen die er wonen maar die niet op dat adres staan ingeschreven).

 

Gemeente Oosterhout:

In een woning is illegale kamerverhuur geconstateerd. De eigenaar krijgt hiervoor een aanschrijving. De uitkerende instantie en belastingdienst worden geïnformeerd over de ingeschreven en aangetroffen bewoners.

In een café was de brandveiligheid niet op orde en bewoning op de verdieping is in deze staat niet toegestaan. Een aanschrijving volgt.

 

Gemeente Etten-Leur:

Bij een transportbedrijf is er olievervuiling en olieopslag niet conform de milieuvoorschriften geconstateerd. Bij een ander bedrijf zijn afvalstoffen en een lekkende motor aangetroffen. Milieu stuurt respectievelijk een aanschrijving en een waarschuwingsbrief.

Boven een bedrijf is  illegale bewoning geconstateerd. De gemeente schrijft aan. Ook dient 400 Liter afgewerkte olie afgevoerd te worden.

In een loods bij een bedrijf is een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij zoals een grote hoeveelheid hennepstekjes en henneptoppen. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten