Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Wijkvereniging de Keen kampt met vrijwilligers tekort

Wijkvereniging de Keen kampt met vrijwilligers tekort

Etten-Leur 30-4-2015 Wijkvereniging de Keen staat bekend als een actieve, ondernemende wijkvereniging. Met florerende kinderactiviteiten, succesvolle seizoensactiviteiten en vele afgeronde projecten op het gebied van wijk en inrichting. Toch kampt deze wijkvereniging met een tekort aan vrijwilligers.

Iets bijdragen aan je directe leefomgeving, iets voor de mensen betekenen én je eigen netwerk vergroten, zomaar een greep uit de vele voordelen die het heeft om vrijwilliger te zijn. En natuurlijk is het gewoon erg leuk.

Anne-Marie van Ommeren, inmiddels drie jaar voorzitter van de wijkvereniging, ziet enorme resultaten binnen de wijk en spreekt trots over wat de vaste groep structurele en incidentele vrijwilligers realiseren.  “In de afgelopen jaren heeft de activiteitencommissie de activiteiten voor kinderen steevast een succes laten zijn, met maandelijks 120 deelnemers, en bij seizoensactiviteiten uitschieters naar 700 blije kinderen. Daarnaast heeft Marian van Gemert met nieuwe vrijwilligers de goed bezochte maandelijkse Oudereninloop opgezet. Ook de netwerkbijeenkomsten en het digitale platform (in ontwikkeling) van Je vindt het in je wijk zijn telkens weer momenten in de wijk waar ik veel energie van krijg.”

Hoewel veel projecten succesvol afgerond zijn, staat de wijkvereniging voor nieuwe uitdagingen. De beheerdersproblemen op de Brede school, het vinden van vrijwilligers voor de grote activiteiten, en het aansterken van het bestuur, zijn de grootste.

Marian van Gemert, al 13 jaar actief, geeft aan dat er voor de kinderdisco’s naarstig overlegd wordt met diverse partners om de activiteiten tóch door te kunnen laten gaan na de zomervakantie. “Er gloort hoop aan de horizon, door mogelijk de samenwerking aan te gaan met partners buiten de school, maar ook dan hebben we een nieuwe aanwas van vrijwilligers nodig. Vrijwilliger zijn bij kinderactiviteiten is niet alleen leuk, maar ook erg flexibel. Je kiest zelf of je maandelijks of per seizoen meehelpt, en of je enkel wilt opbouwen of ook mee wilt draaien in de activiteit zelf. Heel laagdrempelig.”

Ook het bestuur heeft versterking nodig. Het driekoppige huidige bestuur is erg actief, maar de taken wat verder verspreiden over meerdere personen is zeer wenselijk. Ook hier kiest een nieuw bestuurslid zelf waar zijn interesse ligt. Anne-Marie: “Je kan denken aan gesprekken met gemeente, wijkagent of scholen over bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, of jouw ideeën voor inrichting in de wijk. Als je wensen hebt qua activiteiten krijg je alle vrijheid en steun om hier invulling aan te geven, en je kan ook actief meedenken over Je vindt het in je wijk. Je kiest zelf je belasting; wil je wekelijks bezig zijn? Of toch liever enkel maandelijks?” De wijkvereniging heeft goede banden met andere wijkverenigingen, en de diverse sociaal-maatschappelijke partners. Steevast staat de leefbaarheid en het plezier binnen de wijk als doelstelling voor ogen. Heeft u interesse en wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op via 06 24 68 34 05 of wijkdekeen@live.nl .

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten