Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Profwielerronde Etten-Leur presenteert nog een grote naam

Profwielerronde Etten-Leur presenteert nog een grote naam

De organisatie van de profwielrronde van Etten-Leur heeft weer een grote naam gepresenteerd.

Ben van de Maagedenberg persenteerde in Weekend FM de Nederlandse top wielrenner Tom Dumoulin.

Dumoulin begon 2015 met een vierde plaats in het eindklassement van de Tour Down Under. Later in het voorjaar boekte Tom zijn tweede WorldTour-zege: hij won de lastige tijdrit in de Ronde van het Baskenland. Ook wist Dumoulin de proloog en de afsluitende tijdrit in de Ronde van Zwitserland te winnen. In deze ronde reed hij een aantal dagen in de gele leiderstrui om uiteindelijk op een derde plek af te sluiten. In de week daarna lukte het hem niet om zijn nationale titel op de tijdrit te prolongeren. Hij strandde op de 4e plek.

In de proloog van de Tour de France van 2015 te Utrecht werd hij 4e op 8 seconden van ritwinnaar Rohan Dennis. Na afloop van de tweede etappe steeg hij naar de 3e positie in het algemeen klassement en werd hij klassementsleider in het jongerenklassement. Zijn doel voor de derde etappe was om de leiding in het algemeen klassement te veroveren en de eerste Nederlandse geletruidrager te worden sinds 1989. Hij zag zijn droom echter uiteen spatten toen hij betrokken was bij een zware valpartij in diezelfde derde etappe richting Hoei. Bij deze val raakte zijn linkerschouder ontwricht en liep hij een breukje op in het schoudergewricht waardoor hij werd gedwongen om de ronde vroegtijdig te verlaten.

Volgens Ben van de Maagdenberg is Tom alweer volop aan het trainen en klaar om spectakel te komen brengen in Etten-Leur.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten