Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Nieuwe tunnelschilderingen fietstunnel Etten-Leur

Nieuwe tunnelschilderingen fietstunnel Etten-Leur

Sinds de afgelopen grote vakantie heerst er weer ‘tunnelschilderkunstkoorts’ in Etten-Leur. Er is (en wordt nog steeds) met veel enthousiasme gewerkt aan het fietstunneltje onder de Bredaseweg dat de wijken de Hoge Neer en Hooghuis met elkaar verbindt.

Sjaak Jansen vertelt: “In de zomer van 2012 offerden mijn oud-leerling Stijn de Wilde (thans docent tekenen aan het Mencia Mendozalyceum te Breda) en grafitti-kunstenaar Mario Pasetto hun vakantie op om kleur te geven aan de boven genoemde tunnel. Het ontwerp van 350 vierkante meter bevat hoogtepunten uit de geschiedenis van Etten-Leur en gezichtsbepalende monumenten en gebouwen die je heden ten dage her en der in ons dorp kunt tegenkomen. Kunstenaars Mario en Stijn  zijn weken bezig geweest met het kunstwerk in een zeer specifieke schilderstijl waarin regelmatig ook de zeer herkenbare wijze van schilderen van Mario te herkennen valt.”

Het was in 2012 al ingepland: schilderingen op de kopse kanten  die de in- dan wel uitgang van de tunnel markeren en de zijkanten van de op- en afritten zouden tijdens de grote vakantie van 2015 uitgevoerd worden. Ditmaal gingen Stijn en Mario niet meer met zijn tweeën te werk, maar besloten zij jong en oud van binnen en buiten de wijken uit te nodigen voor dit schilderwerk en de ontwerpen daarvoor.

(Foto: Mario Pasetto)

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten