Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Nieuws uit de jaren tachtig: Eerste MaMi spektakel, de langste polonaise

Nieuws uit de jaren tachtig: Eerste MaMi spektakel, de langste polonaise

Deze week gaat Local FM terug naar de jaren 80, tussen 8:00 en 19:00 hoor je de grootste hits uit dit decennium en blikken we op de site terug op gebeurtenissen uit de jaren 80. Vandaag blikken we terug naar 1987.

In 1987 vond het eerste MaMi spektakel plaats, het spektakel dat inmiddels traditiegetrouw plaatsvindt tijdens Carnaval op maandagmiddag en waarbij een ludieke recordpoging wordt gedaan. Het begon dat jaar met de langste polonaise:

Vraag een willekeurige Brabander wat nu écht bij carnaval hoort en het antwoord zal zijn: polonaise. MaMi deelnemers van het eerste uur vormden samen een polonaise met 3361 mensen. Voor deelnemers en organisatoren een leuke bonus dat deze eerste poging meteen zo succesvol was!

Het jaar daarna was er de grootste stoelendans:

Welk kinderfeestje kent geen stoelendans? MaMi zou MaMi niet zijn als het niet groots werd aangepakt. Natuurlijk eindigde deze dans met maar 1 winnaar. Maar feest was er voor alle 6003 deelnemers en naar schatting net zo vele toeschouwers. Samen hielden ze ’s werelds grootste stoelendans. Nog belangrijker; na dit geslaagde tweede spektakel was er echt sprake van een traditie in Etten-Leur!

 

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …