Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Huurwoningen in de Baai worden energiezuiniger

Huurwoningen in de Baai worden energiezuiniger

WEL (Woonstichting Etten-Leur) wil graag twee typen van haar huurwoningen in de wijk De Baai energiezuiniger maken. Met als doel dat de huurders meer wooncomfort gaan beleven én de woonlasten van de huurders omlaag gaan.

Gezamenlijke actie
Ons uitgangspunt is om dit samen met onze huurders te doen. Daarom hebben wij samen met de Huurders Belangen Vereniging (HBV) en gemeente Etten-Leur een enquête opgesteld. In deze enquête kunnen huurders aangeven hoe zij denken over het binnenklimaat, de onderhoudssituatie en het gebruik van de woning.

Bij 153 woningen in de Baai heeft de HBV aangebeld om te polsen of zij belangstelling hebben om hun woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Bij alle huurders die thuis waren, zijn de enquêteformulieren persoonlijk afgegeven. En de optie geboden deze weer op te halen. Inmiddels hebben we al 68 ingevulde enquêtes terug ontvangen.

Meer wooncomfort en lagere woonlasten
De Baai bestaat uit veel eengezinswoningen die eind jaren zestig zijn gebouwd. WEL wil haar huurwoningen in deze wijk graag energiezuiniger maken, zodat de woonlasten van huurders omlaag gaan. In 1999 heeft WEL hier Groot Onderhoud gepleegd. Tijdens het Groot Onderhoud is er maar beperkt gekeken naar de energiebesparing.

Op dit moment denken we aan spouwmuur- en dakisolatie. Mogelijk blijkt uit de enquêtes dat huurders ook andere ideeën hebben.

Van energielabel E naar label B
In De Baai is veel te winnen op het gebied van wooncomfort en energiezuinigheid. De meeste woningen hebben daar een E label en ons doel is om te gaan naar een B label.

Doel 2021 alle sociale huurwoningen WEL
In het najaar van 2013 heeft Aedes namens de woningcorporaties het Energieakkoord ondertekend. In 2050 moet de gebouwde omgeving energieneutraal zijn. Het eerste tussenstation is 2020. Gemiddeld moet het energielabel van sociale huurwoningen op dat moment energielabel B zijn.

Op dit moment heeft WEL een gemiddeld energielabel C. WEL streeft er dus naar een gemiddeld energielabel B vooralle huurwoningen in 2021 te hebben. Daar zullen we de komende jaren fors in moeten investeren om dat te bereiken. Het belangrijkste hierin is dat onze huurders meer wooncomfort gaan beleven én dat de woonlasten omlaag gaan dankzij de verbeteringen.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten