Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Buurtpreventie in Etten-Leur

Buurtpreventie in Etten-Leur

Inwoners helpen mee om inbraak en vandalisme te voorkomen

Sinds dit voorjaar zijn in alle wijken van Etten-Leur inwoners actief om inbraak en vandalisme te helpen voorkomen. Dat doen zij door zich aan te melden bij de BuurtWhatsApp-groep van hun wijk of het buurtpreventieteam. Zowel de BuurtWhatsApp-groepen als de buurtpreventieteams zijn een initiatief van wijkbewoners zelf.

Signaleren en melden

Inbrekers en vandalisten krijgen minder kans om hun slag te slaan als iederéén alert is op verdachte situaties. Bovendien is het voor inwoners nuttig om te weten waar zij vervolgens melding kunnen maken van de situatie. En dat is precies wat mensen doen die bij een BuurtWhatsAppgroep of buurtpreventieteam zijn aangesloten. En het werkt! In de eerste drie weken van juli telde Etten-Leur niet of nauwelijks inbraken en geen straat- of woningovervallen.

Veilig gevoel

Veel inwoners vinden het prettig om te weten dat zij samen met hun wijkgenoten alert zijn op verdachte situaties en elkaar op de hoogte houden. Bovendien hebben buurtpreventieteams bijvoorbeeld nauwe contacten met de politie en gemeente. De politie en wijkboas nemen ook deel aan de buurtwhatsappgroepen. Zo weten alle betrokken goed wat er in de wijken speelt en kan er snel geschakeld worden wanneer iets afwijkends gezien wordt.

Veiligheid begint bij je zelf

In deze periode slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Betrokken buurtbewoners helpen om risico’s op inbraak en vandalisme te verkleinen. Ziet u iets verdachts? Meld dit via 112 bij spoed, of bij het politienummer 0900-8844. Attendeer ook uw wijkgenoten via de whatsappgroep of via de buurtpreventie.

Belangrijkste tips voor de zomer

  • Op vakantie? Licht de buren in, zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven.
  • Bel 112 bij verdachte situaties. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
  • Voor de thuisblijvers; let op insluipers. Doe deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boven de was ophangen of boodschappen doen.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten