Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Project ‘Minder bijplaatsing afval’ succesvol

Project ‘Minder bijplaatsing afval’ succesvol

Dankzij beheerders schone milieuparken bij supermarkten

Bijplaatsing afval bij milieuparken

Geregeld worden er zakken en ander afval naast de ondergrondse containers  bij de supermarkten geplaatst. Bijgeplaatste afval zorgt voor overlast en werkt verder onjuist gebruik van de containers in de hand. De gemeente Etten-Leur startte eind 2015  een project om deze overlast te verminderen.

Project ‘Minder bijplaatsing afval’ succesvol

Dit project wordt mogelijk gemaakt door inzet van werkzoekenden met een uitkering. Zij zijn beheerder van de milieuparken. In teams houden ze de omgeving van de containers schoon. Daarnaast spreken zij bezoekers aan op hun afvalgedrag en zo nodig lichten zij voor en helpen. Hiermee is de bijplaatsing van juist afval met 56% verminderd en het juist gebruik van de ondergrondse afvalcontainers gestimuleerd. Dumping van fout afval (zoals matrassen) is met ca. 20% afgenomen. Het gehele terrein bij de supermarkten is netter en blijft ook langer vrij van zwerfafval.

Positief ontvangen

Door dit project krijgen de werkzoekenden ook meer structuur in het dagelijks leven, werkinstructie en een aanvulling op de cv. In de afgelopen periode zijn vier deelnemers aan dit project doorgestroomd naar de arbeidsmarkt. Deelnemers geven ook aan complimentjes en waardering te krijgen van winkelend publiek.

Project verlengd

Nu de resultaten positief zijn wordt het project verlengd. Uitkeringsgerechtigden die een baan vinden worden vervangen door nieuwe beheerders, die langdurig werkzoekend zijn. Deze doorstroom wordt geregisseerd vanuit het Werkplein. De dagelijkse aansturing gebeurt vanuit WVS. De gemeente voorziet in materialen en een duurzaam vervoersmiddel.

Waar werken de beheerders?

De beheerders zijn actief bij de afvalcontainers bij supermarkten. Hier kan blik, glas, textiel en plastic ingeleverd worden. Dit zijn de locaties met het meest bijgeplaatste afval.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten