Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » 24 september Burendag in Etten-Leur

24 september Burendag in Etten-Leur

Op burendag, zaterdag 24 september vinden er allerlei activiteiten plaats in Etten-Leur. Hieronder een overzicht per wijk van de activiteiten die bij de gemeente bekend zijn. Landelijk doen maar liefst 4600 buurten mee.

Sanderbanken

Sanderbanken heeft geen centrale activiteit, maar er is in een aantal straten een gezamenlijke BBQ. Meer info is te krijgen bij wijkwerker Linda Deckers

Buurtschap Haansberg

Op de Haansberg is er een activiteit van 10.30 tot 13.00 uur bij de Maria kapel en Blikvanger.

Keen

Vanuit wijkvereniging geen activiteit. Er zijn straten met eigen activiteiten. Naar wat ons bekend is o.a. aan de Plecht.

Hoge Neerstraat

Aan het Toernooiveld is een groot burendagevenement van 13.00 – 18.00. Er staat een groot springkussen, er zijn creatieve workshops te doen, er is koffie, thee, limonade en vooral veel gezelligheid!

Centrum Oost Verschillende locaties openen hun deuren van 11.00-16.00uur.

De Linde, Lambertusstraat 7
Beugelbaan, jeu des boules, sjoelen, koersbal, cupcake versieren. of rustig een rondje lopen en geïnformeerd worden over de inloop, andere ontmoetingsmogelijkheden en projecten. De Samentuin is ook open.

ISN Bilal-I Habesi moskee, Lambertusstraat 1
Er zijn de hele dag rondleidingen door de moskee met na afloop Turkse thee en een lekker hapje. Om 13.39 uur is het middaggebed. De bezoekers kunnen het gebed bijwonen en zien wat het inhoudt.

De Lambertuskerk, Markt 62
Er is een zoektocht door de kerk, bezoekers kunnen de Mariakapel in de kerk bezoeken en meer te weten komen over de historie van de kerk.

Jongeren ontwikkelcentrum, 076 Talent factory, Lambertusstraat 3,
Ontdek de ontwikkelingsmogelijkheden van het jongerencentrum, zoals de opname studio en doe mee met de activiteit. maak hier ook kennis met de bruggenbouwers. Zij houden en korte presentatie. De bruggenbouwers bestaan uit een groep bewoners, jong en oud, uit de wijk Centrum Oost. Hun doel is om een brug te slaan tussen jong en oud in de wijk Centrum Oost.

Moskee At Taqwa, Noordwiek 2
Bezoekers krijgen een rondleiding door de moskee en een demonstratie Arabisch. Er is voor de bezoekers ook een Marokkaans hapje en een drankje. Met mooi weer staat er een springkussen klaar.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …