Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Studenten Radius College presenteren eigen versie van nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

Studenten Radius College presenteren eigen versie van nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

Donderdag 18 mei presenteerden derdejaars studenten Middenkader Bouwkunde van het Radius College hun versie van het nieuwe cultuurcentrum. Vanaf september 2016 volgden de studenten maandelijks een werkcollege in Nieuwe Nobelaer, elke keer met een gastspreker. Aan de hand van opdrachten hebben de studenten een eigen ontwerp gemaakt van het nieuwe cultuurcentrum.

werkcolleges
Iedere maand verzorgde Nieuwe Nobelaer samen met bouwpartners en het Radius College werkcolleges voor de studenten. De werkcolleges stonden in relatie tot het bouwproces van het nieuwe cultuurcentrum waarbij verdieping werd gezocht in het ontwerpproces en welke partijen daarbij betrokken zijn. Voor ieder college werd ook een gastspreker uitgenodigd zoals de architect, bouwkundig adviseur, kostenadviseur of vertegenwoordiger van gemeente en brandweer.

presentaties
Aan de hand van moodboards en zelfgemaakte sfeerbeelden illustreerden de studenten wat zij voor ogen hebben met hun eigen ontwerp voor het nieuwe cultuurcentrum. Over alles was nagedacht: combinaties van ronde en vierkante vormen, veel lichtinval, de multifunctionaliteit van het gebouw, een levendige uitstraling en een kunstzinnige touch. Hierbij werd voornamelijk gekozen voor een modern ontwerp met klassieke invloeden zodat het gebouw een theatrale look en feel krijgt. Ook de veelgenoemde ‘theatertrap’ is een must volgens de studenten en als het even kan wordt het een gebouw met veel nieuwe technologie om de interactie met gasten te stimuleren. Het doel was in ieder geval duidelijk: “het moet een gezellig cultuurcentrum worden voor jong en oud waar je kunt ontsnappen aan het alledaagse.”

geïnspireerd
Architect Roel ten Bras, directeur/bestuurder Hilda Vliegenthart, wethouder Jan van Hal en adviseur Jos Buitinck waren aanwezig om de presentaties van de studenten te mogen aanschouwen en beoordelen. Ze voelden zich heel erg geïnspireerd en reageerden dan ook zeer enthousiast op de ontwerpen: “Gebruikers moeten het gevoel krijgen dat de ontwerpers van het gebouw hun uiterste best hebben gedaan om een zo aangename en plezierig mogelijke beleving te creëren en dit is jullie zeer goed gelukt. Ik maak een diepe buiging voor jullie ontwerpen!” aldus Roel ten Bras.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …