Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Stichting Streekomroep voor West-Brabant 21/8 een feit

Stichting Streekomroep voor West-Brabant 21/8 een feit

Stichting Streekomroep voor West-Brabant is vanaf maandag 21 augustus een feit. Die dag passeren de statuten bij de notaris en wordt de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De vier huidige lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert gaan op in de nieuwe streekomroep. De streekomroep start in oktober met haar tv-uitzendingen en in januari met haar radio-uitzendingen onder de naam ‘Ons West-Brabant’.

De Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland (OLON) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) willen de huidige circa 275 lokale omroepen terugbrengen naar 77 grotere streekomroepen. Bij een streekomroep fuseren meerdere lokale omroepen in een regio tot één grotere streekomroep.

Lange adem

Het fusieproces vergt echter een lange adem. Dat hebben de besturen van de lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert ervaren. Al in 2015 tekenden zij een intentieverklaring om te komen tot een streekomroep. Toen nog samen met de lokale omroepen van Rucphen en Steenbergen. Gaandeweg het proces hebben zij besloten voorlopig zelfstandig te blijven. Het fusieproces is daarop voortgezet door de vier andere omroepen. Dat heeft wel de nodige vertraging veroorzaakt. Daarnaast kost een dergelijk fusieproces enorm veel tijd.

Etten-Leur

Het langdurig proces heeft gevolgen gekregen voor de zendvergunning in de gemeente Etten-Leur. De zendvergunningen worden voor 5 jaar verstrekt door het Commissariaat voor de Media. In november dit jaar loopt de zendvergunning af van Stichting Local FM, de huidige lokale omroep van Etten-Leur. Stichting Streekomroep voor West-Brabant in oprichting heeft een aanvraag voor de vergunning ingediend. Omdat de stichting nog niet formeel is opgericht, is er ook een aanvraag ingediend door Stichting Local FM. Inmiddels heeft zich nog een partij gemeld, namelijk Stichting Media 4U.

Uitgesteld

Bij de beoordeling van de aanvragen laat het Commissariaat voor de Media zich adviseren door de gemeenteraad. Door de ingewikkelde situatie die in Etten-Leur is ontstaan wil het Commissariaat de gemeenteraad de ruimte geven om tot een goed onderbouwd advies te komen. Daarom is de streefdatum voor het uitbrengen van een advies uitgesteld tot medio december dit jaar. Op dat moment is Stichting Streekomroep voor West-Brabant een feit. Daardoor kan deze aanvraag worden meegenomen en komt de aanvraag van Stichting Local FM te vervallen.

Gezamenlijk

Tegelijk zullen ook de gemeenteraden van Halderberge, Moerdijk en Zundert zich over de zendvergunning van hun lokale omroep moeten buigen. Als een omroep een aanvraag indient voor meerdere gemeenten, dan moeten de gemeenteraden gezamenlijk een advies aan het Commissariaat voor de Media uitbrengen.

Voorbereiden

Stichting Streekomroep voor West-Brabant is naast het fusieproces ook druk doende met het opzetten van een professioneel nieuwscentrum en met het voorbereiden van haar programma’s op radio, tv, internet en sociale media. Op 1 oktober start Ons West-Brabant met haar tv-uitzendingen volgens de nieuwe programmering. De radioprogrammering begint in januari 2018. Tegelijk start het nieuwscentrum dat 24 uur per dag, zeven dagen per week het streeknieuws verslaat op radio, tv, internet en sociale media.

 

Mijn omroep

Door de vorming van een nieuwe streekomroep zijn de vele medewerkers in staat de inwoners van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert nog beter op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in hun regio. Met oogstrelende tv-programma’s, luisterrijke radio-uitzendingen en actuele berichten op internet en sociale media krijgt West-Brabant een omroep om trots op te zijn. Een omroep waar elke inwoner zich mee verbonden voelt. Dat alles onder het motto: ‘Ons West Brabant, Mijn Omroep’.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten