Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Etten-Leur speelt de Koerskaart onder het motto: Wij houden van Etten-Leur!

Etten-Leur speelt de Koerskaart onder het motto: Wij houden van Etten-Leur!

Deze week worden inwoners uitgenodigd om mee te doen met de koerskaart. Op 4 september organiseert Team Etten-Leur een eerste grote bijeenkomst om met zo veel mogelijk mensen een goede start te maken. Voor deze bijeenkomst nodigen we een groot netwerk aan mensen uit. Deze mensen komen uit onderwijs, zorg, wijken, verenigingen en organisaties, welzijn en bedrijfsleven. Iedereen die de Koerskaart speelt hoort bij Team Etten-Leur. In september en oktober roept Team Etten-Leur iedereen op allerlei manieren op om mee te doen. Dit zal niet ongemerkt blijven.

Wat is de Koerskaart en wie is Team Etten-Leur?

De Koerskaart is een vragenspel waarmee we mensen in Etten-Leur inspireren en dichter bij elkaar brengen. Team Etten-Leur heeft het ontworpen, speciaal voor Etten-Leur. Team Etten-Leur is een groep van betrokken en enthousiaste inwoners van Etten-Leur. Zij startten met het maken van de Koerskaart: Saskia, Jamie, Ellis, Jac, Thérèse, Corry, Frans, Peter, Carlien, Lotte, Jan, Naomi, Jean-Pierre en Wim. De gemeente doet ook mee en financiert de Koerskaart.

Waarom de Etten-Leurse Koerskaart?

Team Etten-Leur wil met het vragenspel zo veel mogelijk Etten-Leurenaren (minimaal 1200!) met elkaar in gesprek brengen. In groepjes, en het mag vooral ook gezellig zijn. Samen praten, lachen, én een goed gesprek over het leven dicht bij huis: sport, school, zorg, je buurt, winkelen, ondernemen, elkaar helpen, gezond leven, bos en park, vervoer, kleine en grote evenementen, etc. Met als doel te veranderen, verbeteren én te behouden wat goed is in Etten-Leur.

Waarom ondersteunt de gemeente dit?

De gemeente hoopt via de Koerskaart veel informatie op te halen voor het beleid van de komende vier jaar. Dat beleid wordt na de verkiezingen van de gemeenteraad – op basis van het nieuwe raadsprogramma – in één keer bijgesteld voor de komende vier jaar. Door gebruik te maken van de gegevens van de Koerskaart, kan de gemeente de komende jaren nog beter aansluiten bij wat de inwoners doen, denken en wensen voor Etten-Leur.  Er kan dan ook echt een gezamenlijk actieprogramma ontstaan voor Etten-Leur. Daarmee we bouwen aan de toekomst van Etten-Leur.

Hoe werkt de Koerskaart?

De Koerskaart is een grote kleurige poster met vragen. Die ligt op tafel en de groep doorloopt de vragen. Zo praat je stap voor stap met elkaar over wonen, werken, leven in Etten-Leur. Wat vindt ieder belangrijk, wat wil je anders, waar wil je aan meedoen. Loopt iemand al rond met een idee? Misschien vindt hij of zij al enthousiaste medestanders. Elk groepje schrijft zijn antwoorden op de poster. Elk groepje kan de antwoorden op de spelvragen toevoegen aan een bestand via de computer.

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten