Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Flashback 40 – week 34 van 1986

Flashback 40 – week 34 van 1986

Vrijdag 25 augustus vanaf 15.00 uur en zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit het verleden tijdens de Flashback 40.

We gaan terug naar week 34 van 1986.

Deze week staat op nummer 1 in deze hitlijst; UB40 met “Sing our own Song”.  (zie de videoclip)  met “Sing our own Song is een protestsong uit 1985 tegen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika leidde de apartheid tot gescheiden leefgebieden van blanken enerzijds en zwarten anderzijds. Amandla Awethu, de spreuk waar ‘Sing our own song’ mee eindigt, betekent ‘Macht aan het volk’ en werd door het ANC gebruikt tijdens betogingen en manifestaties tegen het Apartheidsregime.

De single van UB40 is afkomstig van het album Rat in the Kitchen en zou 4 weken op de eerste plaats blijven staan.

Uw presentator Ron Duykersloot neemt u mee in een reis door de tijd, tijdens de Flashback 40 op Local FM

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten