Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Tentoonstelling “Blikvangers van Fiep Westendorp” verlengd tot 7/1

Tentoonstelling “Blikvangers van Fiep Westendorp” verlengd tot 7/1

Op de bovenverdieping van het Nederlands Drukkerij Museum is nog steeds de succesvolle expositie “BLIKVANGERS van Fiep Westendorp” over het werk van Nederlands bekendste illustratrice Fiep Westendorp sinds 1 april te zien. De belangstelling voor deze tentoonstelling was al aanleiding om de openingstijden te verruimen. Nu heeft het museum ook toestemming gekregen van Fiep Amsterdam BV om de tentoonstelling te verlengen tot na de kerstvakantie, zodat er nog meer mensen, jong en oud, deze unieke tentoonstelling kunnen bezichtigen.

In december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend over de gehele wereld. Haar tekeningen hebben bij alle generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Fiep Westendorp heeft uitsluitend gewerkt voor reproductie/drukwerk en aan de hand van de tentoongestelde afbeeldingen van boekomslagen, reclametekeningen en affiches is de ontwikkeling van de druktechniek in deze tentoonstelling goed te volgen. Uiteraard ontbreken Jip en Janneke ook niet. Voor de kinderen zijn er een krijtmuur, lichtbak en een zelf te maken kleurboek.

Op de begane grond is de drukkerszaal te bewonderen. In deze grote drukkerszaal werken alle drukpersen en is het mogelijk voor jong en oud om zelf afdrukken te maken. Het bijzondere van de museum is dat werkelijk alle facetten van het oude, ambachtelijke boekdrukvak te zien zijn en men zich er kan verbazen over het feit dat het allemaal begon in 1445 met de uitvinding van een losse loden letter door Johannes Gutenberg uit Mainz(D). Dit is ook te zien in “het oude drukkerijtje” uit de jaren ’40 van de vorige eeuw, voorzien van zetbokken, gevuld met loden letters en oude drukpersen.

Oude rotten ”uit het vak” begeleiden u door uw rondgang door het museum met tekst en uitleg.

Op www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu. vindt u meer informatie over de tentoonstelling, workshops, groepsbezoeken en bereikbaarheid.

Het Nederlands Drukkerij Museum is gelegen aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur.

De openingstijden zijn iedere dinsdag- t/m vrijdagmiddag zijn van 13.00 tot 16.30 uur en op de weekend  zaterdag 16 en zondag 17 september

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten