Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » 1.250 Kinderen dansen ‘Move tegen pesten’ in Etten-Leur

1.250 Kinderen dansen ‘Move tegen pesten’ in Etten-Leur

Vrijdagmiddag 22/9 dansen 1.250 Etten-Leurse kinderen samen met initiatiefnemers Claudia Verlind en Martijn Verdaasdonk van Danspas de “Move tegen Pesten”.
Een evenement waarmee de organisatoren een statement willen maken rondom het thema pesten. Dit evenement plaats op het terrein van ARV Achilles tijdens deze Landelijke Week tegen Pesten.

Move tegen Pesten
De ‘Move tegen Pesten’ is van oorsprong een Belgisch initiatief dat door Claudia naar Nederland is gehaald. Vanuit haar achtergrond in danstherapie, en haar opleiding tot Rots & Water-trainer (SoVa) maakt dit het cirkeltje rond; vanuit beweging verschil maken in het leven van een ander. “Ik heb contact gezocht met KETNET, de tv-zender die in België dit initiatief draagt. Van hen ontving ik de benodigde informatie en goedkeuring om ermee aan de slag te gaan. Het is een speciaal lied met een speciale choreografie, gemaakt rondom het onderwerp pesten. Er is helaas veel negatieve berichtgeving in de media. We willen met deze ‘move’ op een positieve manier aandacht vragen voor het onderwerp. En dat doen we dus op die vrijdagmiddag bij Achilles samen met 1250 kids.” We zijn zelf in gesprek met een partner om een landelijke versie uit te rollen. We willen net als in België een evenement creëren waarin alle scholen van Nederland meedoen.

Scholen
Inmiddels de 4e editie, waarvan de vorige nog plaats vond in april, op de Landelijke Dag tegen Pesten. “Met een speciale editie “Move-on-tour” gingen we langs diverse scholen en hadden we een bereik van 1700 kinderen.  De komende editie zijn De Leest, ’t Kofschip, De Vincent en D’n Overkant aanwezig met  in totaal 1250 leerlingen om mee te dansen en te laten zien dat ook zij NEE zeggen tegen pesten. Dit jaar dus samen 3.000 kinderen laten dansen en stil staan bij dit onderwerp! We zijn overigens de gehele week actief op scholen om via dans en beweging het onderwerp bespreekbaar te maken. Zo kregen alle groepen 1-4 van De Leest een dansworkshop en de groepen 5-8 een workshop Klassewerk (teambuilding voor klassen). Donderdag zijn we gehele dag te gast bij D’n Overkant en ook bij ’t Kofschip zijn we al geweest. Volgend jaar rekenen we gewoon op alle scholen van Etten-Leur!

Locatie
“Het evenement vindt plaats tussen 14.00 – 14.45 uur zodat er voldoende tijd is voor de leerlingen om naar de locatie te komen en na afloop ook weer op tijd terug te zijn op school of naar de BSO te gaan. ARV Achilles is trouwens een ideale locatie; zij zorgen voor een overzichtelijke indeling op het veld zodat iedere school een eigen plekje heeft om te dansen en we staan natuurlijk op een afgesloten terrein. Veiligheid staat wel voorop!” aldus Claudia Verlind.

Aftermovie van editie 2016 https://www.youtube.com/watch?v=QRV1ZvPPcxQ

Het laatste nieuws is te volgen via www.facebook.com/movetegenpestenettenleur/

 

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten