Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Bierfestival Oudenbosch Zaterdag 23/9

Bierfestival Oudenbosch Zaterdag 23/9

Op 23 september 2017  wordt  in het centrum van Oudenbosch het eerste Oudenbosch Bierfestival gehouden.Van 14.00 tot 20.00  uur staat het Jezuïetenplein vol met  kraampjes van diverse lokale bierbrouwers. De organisatie ligt in handen van het Biergilde Oudenbosch  en Brasserie Tivoli.

Het  Biergilde Oudenbosch  is een vereniging met een voorkeur voor speciaalbieren en interesse  in de wereld van het bier brouwen. Er zijn ook leden die ervaring hebben met het brouwen van bier als hobby. Het biergilde is in de zomer van 2014 opgerichtdoor een vijftal entousiaste vrienden. De leden van het biergilde vinden het leuk om geïnteresseerden kennis te laten maken met bijzondere bieren.

Het brouwen van speciaalbieren kent sinds een paar jaar een enorme toename. Daarom organiseert men nu voor het eerst in Oudenbosch een bierfestival met speciaalbieren.           Op een sfeervolle locatie in het historisch hart van Oudenbosch komen liefhebbers van speciaalbier goed aan hun     trekken. In totaal zullen negen brouwers circa 37 bieren schenken. Hierbij moet men denken aan type bieren als blond, Weizen, Dubbel en Tripels. Ook de IPA’s,  Stouts en Porters ontbreken niet op het bierfestival.

Bezoekers festival         

Deelnemers kunnen een proefpakket kopen voor € 20,-. In dat pakket zitten 8 munten, een speciaal proefglas en een programmaboekje over de brouwers en hun bieren.           Met het proefglas kan men langs de brouwerijen om het glas te laten vullen. Daarnaast kunt u gezellig op het Jezuïeutenplein een hapje  eten.

Deelnemende   brouwerijen

Bourgogne Kruis,  De Blauwe ijsbeer, Arnulfus, Laveloos, Have Tamme, Hill Devils Beers, Lastige Broertjes, Meuleneind, Cambrinus Biergilde Zundert. Een speciale          vermelding is voor brouwerij ‘Bourgogne Kruis’ uit Oosterhout. Oudenbosch heeft een historische band met hen. Oorspronkelijk komt deze familiebrouwerij uit Oudenbosch.

Locatie    festival         

Jezuïetenplein 33, 4731 HX in Oudenbosch

Let op:     

in   Oudenbosch  wordt hard gewerkt aan de herinrichting van straten in het centrum.

He kan zijn dat het centrum voor het doorgaand verkeer niet goed bereikbaar is. Het bierfestival kunt u prima met het openbaar vervoer bereiken. De bus stopt vlakbij en het treinstation is 5 minuten lopen naar het Jezuïetenplein.

Informatie over de werkzaamheden: www.doorgaanderouteoudenbosch.nl/

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten