Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Pop-up store in Etten-Leur voor bewustmaking brandveiligheid

Pop-up store in Etten-Leur voor bewustmaking brandveiligheid

Zo’n 6000 keer per jaar rukt de brandweer uit voor brand in een woning. Een klein brandje kan vliegensvlug uitgroeien tot een fikse brand. Rookontwikkeling bij brand zorgt ervoor dat mensen snel de oriëntatie kwijtraken, zelfs in hun eigen woonomgeving. Dat maakt ontvluchten bij brand extra moeilijk. Jonge kinderen, ouderen en dieren zijn minder zelfredzaam om de brand te ontvluchten. Het is dus van levensbelang dat mensen zichzelf en elkaar in veiligheid brengen bij brand. Veel branden ontstaan door risicovol gedrag. Denk aan roken (33%), kortsluiting (23%), koken (14%), kaarsen (7%) of  kinderen die met vuur spelen (3%).

Wat is het doel van de pop-up store?

De pop-up store in Etten-Leur draait om de beleving: het zien, proeven, voelen en ruiken… Om inwoners bewust te maken van de eigen verantwoordelijkheid. En om een handelingsperspectief te bieden voor het voorkomen, ontdekken en ontvluchten van een brand. Bewust maken door het ervaren. Daarnaast willen we aandacht geven aan comfortabel, zelfstandig en veilig (blijven) wonen en leven. Ook op (latere) leeftijd.

Waar vind je de pop-up store?
De pop-up store is gevestigd in het pand aan de Markthof 21 in het winkelcentrum van Etten-Leur.

Burgemeester Van Rijnbach opende de pop-up store op vrijdagochtend 22 september

U kunt op de volgende dagen terecht in de pop-up store:
23 september van 11.00 – 16.00 uur
24 september van 12.00 – 17.00 uur

28 september van 11.00 – 16.00 uur

29 september van 13.00 – 19.30 uur

30 september van 11.00 – 16.00 uur

Bekijk ook

Lodewijkstichting schenkt Beleef TV aan Het Anbarg

Interactieve digitale spellen, spreekwoorden, muziek en foto’s die het verleden doen herleven; slecht een greep …

Bij het gebruik van deze website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer info

Op de website van LocalFM worden cookies gebruikt, om u de beste surf ervaringen te bieden. Wij meten onze statistieken onder andere door middel van Google Analytics. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Vragen? Neem dan contact op met webmaster@localfm.nl

Sluiten