Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FM



Nu op LocalFM:
Home » Programmainfo » Flashback 40 – week 45 van 1987

Flashback 40 – week 45 van 1987

Vrijdag 3 november vanaf 15.00 uur en zondag 5 november vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit het verleden tijdens de Flashback 40.

We gaan terug naar week 45 van 1987.

Populairste plaatje in de hitlijst deze week is “Pump up the Volume” van M|A|R|R|S.  (zie de videoclip)

M|A|R|R|S was een eenmalige samenwerking tussen de groepen A.R. Kane en Colourbox. A.R. Kane wisselde de track Anitina uit aan Colourbox en die gingen hiermee verder aan de slag. Andersom nam Colourbox de track Pump up the Volume van A.R. Kane onder handen. De single van M|A|R|R|S (acroniem van de voornamen van artiesten die bij dit project betrokken waren) kwam met een dubbele A-kant uit, maar Pump up the Volume kreeg de meeste airplay. Het werd een grote internationale hit. Ondanks dit succes, bleef het voor de groepen A.R. Kane en Colourbox bij deze ene samenwerking. Het nummer kwam op 3 oktober 1987 binnen in de Nederlandse Top 40 en zou slechts één week op de eerste plaats staan. Na 12 weken viel het doek voor M|A|R|R|S in de Nederlandse hitparade.

Uw presentator Ron Duykersloot neemt u mee in een reis door de tijd, tijdens de Flashback 40 op Local FM

Bekijk ook

Flashback 40 – week 3 van 1979

Vrijdag 19 januari vanaf 15.00 uur en zondag 21 januari vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit …