Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Oprichting muziekluistergroepen klassieke muziek in Etten-Leur

Oprichting muziekluistergroepen klassieke muziek in Etten-Leur

Geïnteresseerden in klassieke muziek in Etten-Leur kunnen op donderdag 7 december kennismaken met het idee van ‘muziekluistergroepen’. Zo’n groep is bedoeld om klassieke muziek beter te begrijpen waardoor je er nog meer van kunt genieten. De informatiebijeenkomst in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek aan de Anna van Berchemlaan 2 in Etten-Leur is een initiatief samen met de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat klassieke muziek.  Het gaat om groepen van 6 tot 8 personen. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van luisterfragmenten op internet. Bijvoorbeeld over de Winterreise van Schubert, de Nozze van Mozart of de Symfonie Fantastique van Berlioz.

Samen genieten

Eric Kolen uit Geldrop is namens Senia ambassadeur om muziekluistergroepen in Zuid-Nederland op te richten én zelf lid van een luistergroep. “Klassieke muziek is”, zegt hij, “helemaal niet zo moeilijk. Je krijgt alle gelegenheid veel te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk en de componist. Een vooropleiding is niet nodig. Interesse in en nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog’s hartstikke gezellig ook! Prachtig!”

Meer informatie

Op de website www.senia.nl staat in de rubriek ‘Muziek’ meer informatie over de werkwijze en de kosten. Belangstellenden zijn welkom op 7 december om 14.00 uur in bibliotheek De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Bekijk ook

Clubs uit Etten-Leur halen € 21.058 op met Grote Clubactie

Etten-Leur, 14 december 2017 – Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek …