Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Programmainfo » Flashback 40 – week 49 van 1983

Flashback 40 – week 49 van 1983

Vrijdag 8 december vanaf 15.00 uur en zondag 10 december vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit het verleden tijdens de Flashback 40.

We gaan terug naar week 49 van 1983.

Populairste plaatje in de hitlijst deze week is “(Hey You)”  door The Rock Steady Crew. (zie de videoclip)

The Rock Steady Crew werd in 1977 in New York opgericht, met als vaste kern Jimmy D en JoJo. Aanvankelijk scoorde de groep niet, maar dat veranderde toen ze in 1981 gevraagd werden voor een optreden op het Lincoln Center Outdoors. Dit optreden werd live op televisie uitgezonden en leverde de groep veel publiciteit op.

In de winter van 1982 kreeg de Rock Steady Crew de kans op te treden met groepen als Bow Wow Wow en Afrika Bambaataa. Hierna werd de groep bekend in heel New York en snel daarna ook buiten de stad. Samen met enkele andere hiphop groepen, graffiti-artiesten en dj’s nam de Rock Steady Crew deel aan de Roxy Tour, de eerste hiphop tournee. Deze tour bracht ze onder meer naar het Europese vasteland. Door deze optredens kreeg de Rock Steady Crew een platencontract aangeboden. Hun single (Hey you) The Rock Steady Crew, met zangeres Baby Love, werd een nummer 1-hit in Nederland en in veel Europese landen een top 10 hit. Van de single werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Vanwege een wurgcontract bij de platenmaatschappij die de creatieve vrijheid van de groep inperkte, kwam de groep op een dood spoor terecht. De single kwam op 29 oktober 1983 binnen in de Nederlandse Top 40 en zou 4 weken op de eerste plaats staan. Na 12 weken viel het doek voor de Rock Steady Crew in de Nederlandse hitparade. Het zou tot nu toe hun enigste top 40 notering zijn.

Uw presentator Ron Duykersloot neemt u mee in een reis door de tijd, tijdens de Flashback 40 op Local FM

Bekijk ook

Flashback 40 – week 50 van 1975

Vrijdag 15 december vanaf 15.00 uur en zondag 17 december vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit …