Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Programmainfo » Flashback 40 – week 50 van 1975

Flashback 40 – week 50 van 1975

Vrijdag 15 december vanaf 15.00 uur en zondag 17 december vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit het verleden tijdens de Flashback 40.

We gaan terug naar week 50 van 1975. Populairste plaatje in de hitlijst deze week is “Mississippi” van Pussycat. (zie de videoclip)

Pussycat was een Nederlandse popgroep uit de Limburgse plaats Brunssum en betond uit de zussen Betty (1951), Marianne (1952) en Toni (1953) Kowalczyk.

In hun begin tijd vormden ze het zangtrio, de Drie Zingende Zusjes, waarna het trio werd omgedoopt tot de BG’s From Holland, ofwel de Beat Girls From Holland. In 1970 werd de naam wederom gewijzigd in Sweet Reaction. Ze maakten opnames op cassettebandjes die ze naar verschillende platenmaatschappijen stuurden. Tim Griek bood hun vervolgens aan om demo’s op te nemen in de EMI-studio. Omdat de band te weinig nummers had, werd Mississippi er ook maar bijgedaan, ondanks dat ze zelf niet veel hadden met het nummer. EMI zag hier juist potentie in en ze kregen een contract voor twee singles, Mississippi en Georgie. Eddy Hilberts werd hen toegewezen als producer en het was op zijn initiatief dat de naam werd gewijzigd in Pussycat. In april 1975 brachten ze de single Mississippi uit. De single sloeg eerst niet aan tot het op een gegeven moment werd opgepikt door de dj Meta de Vries. Binnen enkele weken stond de band in het televisieprogramma van Kick Stokhuyzen en nog maar weinig weken later bereikte het de nummer 1-positie van de Nederlandse hitlijsten. Mississippi stond in minstens 15 landen op nummer 1, maar  kende geen hitnotering in de VS, het land waar die rivier stroomt. De single kwam op 29 november 1975 binnen in de Nederlandse Top 40 en zou 4 weken op de eerste plaats staan. Na 13 weken viel het doek voor Pussycat, waarna ze tot 1985 nog regelmatig in de top 40 stonden.

Uw presentator Ron Duykersloot neemt u mee in een reis door de tijd, tijdens de Flashback 40 op Local FM

Bekijk ook

Flashback 40 – week 3 van 1979

Vrijdag 19 januari vanaf 15.00 uur en zondag 21 januari vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit …