Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Programmainfo » Flashback 40 – week 3 van 1979

Flashback 40 – week 3 van 1979

Vrijdag 19 januari vanaf 15.00 uur en zondag 21 januari vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit het verleden tijdens de Flashback 40. We gaan terug naar week 3 van 1979.

Populairste plaatje in de hitlijst deze week is “Y.M.C.A.” van the Village People. (zie de videoclip)

Village People is een Amerikaanse discogroep die vooral in de late jaren zeventig van de 20e eeuw succesvol was. De groep is vernoemd naar Greenwich Village, een grote uitgaansbuurt voor homo’s in New York waar de groepsleden vaak kwamen. In de oorspronkelijke bezetting bestond de groep uit David Hodo, Alex Briley, Felipe Rose, Victor Willis, Glenn Hughes en Randy Jones. De groep, die gemanaged werd door de Franse componist Jacques Morali en diens zakenpartner Henri Belolo, stond bekend om zijn aanstekelijke poppy melodieën en ironische teksten, maar vooral om het uiterlijk vertoon van de groepsleden die waren gekleed als respectievelijk bouwvakker, soldaat, indiaan, politieman, motorrijder en cowboy. Hierdoor kreeg de groep bij wijze van camp een zekere plaats in de homoseksuele subcultuur.

Het nummer Y.M.C.A. bereikte in het begin van 1979 de eerste positie in de Amerikaanse hitlijsten en de tweede positie in het Verenigd Koninkrijk en is daarmee de grootste hit van de groep. Van het nummer zijn meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. De single kwam op 9 december 1978 binnen in de Nederlandse Top 40 en zou 3 weken op de eerste plaats staan. Na 14 weken viel het doek voor the Village People, waarna ze nog een grote hit scoorden met In the Navy.

Uw presentator Ron Duykersloot neemt u mee in een reis door de tijd, tijdens de Flashback 40 op Ons West-Brabant.

Bekijk ook

Flashback 40 – week 7 van 1985

Vrijdag 16 februari vanaf 15.00 uur en zondag 18 februari vanaf 12.00 uur, weer een hitlijst uit …