Ether: 105.7 FM / Kabel: 92.9 FMNu op LocalFM:
Home » Nieuws » Lia Boeren lijsttrekker Ons Etten-Leur

Lia Boeren lijsttrekker Ons Etten-Leur

Lia Boeren is voor de 5e keer achter elkaar verkozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering op 20 januari. Ze heeft hiermee een unieke prestatie in handen, want nog nooit eerder kwam het in de recente geschiedenis van de Etten-Leurse politiek voor dat een vrouw 5x achter elkaar lijsttrekker was.

Tijdens de vorige verkiezingen in 2014 haalde ze 7,7% van alle stemmen in heel Etten-Leur. Hiermee was ze nummer 3 van alle kandidaten. Daarnaast was ze van alle vrouwelijke kandidaten ook de vrouw met veruit de meeste stemmen van allemaal. Ook dit jaar is Lia Boeren weer de enige vrouwelijke lijsttrekker van alle partijen.

Voorzitter Albert Braspenning ligt het genomen besluit toe: “Ons Etten-Leur is opgericht met als doel om een zorgzame maatschappij voor elkaar te krijgen. Met Lia hebben wij een van de meest strijdlustige personen die je hiervoor kunt bedenken, aan het roer staan. Een vrouw met het hart op de juiste plaats. In haar rol als fractievoorzitter laat ze haar hart voor Etten-Leur en haar inwoners spreken.

In reactie op haar 5e uitverkiezing reageert Lia Boeren opgetogen en vol strijdlust, alsof het haar 1e kandidatuur betreft. “Ik ben enorm blij dat ik het vertrouwen van onze bestaande en nieuwe partijleden heb gekregen om voor de 5e maal voorop te gaan in de verkiezingsstrijd. Dat het de 5e keer is dat Ons Etten-Leur meedoet en dat we daarbij ook nog eens lijst 5 toegewezen hebben gekregen, kan haast geen toeval zijn”.

Op de vraag of dat ook moet resulteren in 5 zetels antwoord ze lachend: “Dat zou wel de kers op de taartjes zijn die we met zijn allen net zo smakelijk hebben opgegeten”.

De definitieve kandidatenlijst volgt over 2 weken, wanneer de kandidatenlijstcommissie de laatste aanpassingen heeft doorgevoerd.

(Fotograaf: Eric Menheere)

Bekijk ook

Laatste uitzending Local FM komt eraan!

Vanaf 21 september 2003 heeft de stichting Local FM haar uitzendingen door en voor Etten-Leur …